thiskidsgotstylenl
♥ fashion ♥ inspiration ♥ style ♥ blog ♥

Lifestyle.
DONSJE AMSTERDAM & stippen.
(29-09-2015)
Toen ik in verwachting was van Kas was ik al verliefd op de slof schoentjes van Donsje Amsterdam. Ik weet nog dat, toen ik een bezoek bracht aan de negen straatjes in Amsterdam, ik de Dalmatiër variant had gezien. Ze stonden dan ook hoog op mijn verlanglijst. Nu is Kas twee en heeft hij ze in de grootste maat.

Ik vind het leuk dat er wat meer "aandacht" besteed word aan de style voor de jongetjes. We mogen wel wat meer "durf" stoppen in de kleding stijlen van onze jongens! Veel mooie merken maken mij dan ook helemaal blij met hun stoere collectie. Maar ik verzin ook regelmatig zelf iets creatiefs. Zo koop ik bijvoorbeeld zwarte leggings van de meisjes afdeling voor Kas. Erg stoer met een hip shirt, vest, sjaal en natuurlijk stoere schoentjes. Ik ben ook gek op stippen prints voor Kas. Dat stippen alleen voor meisjes zijn is echt ver uit deze tijd.

En dat bewijzen slofjes van Donsje. Ze zijn gemaakt van mooi zacht leer en in veel mooie kleuren en designs. Ze hebben een mooie stevige zool waardoor er ook makkelijk buiten mee gelopen kan worden. De schoentjes zitten mooi stevig om het voetje en door de leren veter, gaan de veters bijna nooit los. De booties laarsjes hebben een heerlijke vacht aan de binnenkant. Perfect voor de koude dagen. Als je bij donsje besteld, worden de schoentjes geleverd in een luxe zakje met mooi zwart lintje, kaartje en belletje. Echt een feest om uit te pakken Donsje Amsterdam is voor mij echt een "thiskidsgotstyle" item die eigenlijk niet meer mag ontbreken in de kledingkast van je babytje/kindje. En vooral voor je -> stoere en hippe mannetje!

Ik vind het erg leuk om met jongens kleding stijlen te experimenteren. Ik zou willen dat wat meer mama’s "durven". Als ik kijk naar de Scandinavische kleding merken dan word ik helemaal enthousiast. Maar ook Polen loopt voorop! Zara maakt mij ook erg blij! Het broekje op de foto shopte ik daar voor Kas. Super mooie stof en de stippen passen helemaal bij de schoentjes van Donsje.

Hoe kleed jij je stoere mannetje? Koop je ook wel eens stiekem een item van de meisjes afdeling om het vervolgens een stoere touche te geven met een hip vest of shirt. Net zoals ik ook zwarte leggings voor Kas koop. Ik ben benieuwd!

Kijk voor de collectie van Donsje Amsterdam op: www.donsje.nl & like hun facebook site: https://www.facebook.com/donsjeamsterdam?
Snor festival.
(22-09-2015)
Al maanden staat het met grote letters in mijn agenda en afgelopen weekend was het dan eindelijk zover: HET SNORFESTIVAL! als groot fan van de boekjes van uitgervrij Snor moest ik hier natuurlijk bij zijn.
Dus zodra de kaarten online besteld konden worden heb ik dat dan ook direct gedaan.

Samen met mijn man Wesley en kindjes Jip & Kas gingen we zondag op pad. Op naar Camping De Lievelinge waar het snorfestival plaatsvond.

De sfeer was super. De zon scheen en overal stondengekleurde bloemen, vrolijke kleuren, lieve geitjes in de kinderboerderij, draaimolen en gezellige life muziek.
Onze nageltjes werden gelakt, popcorn werd gepopt en leuke kiekjes werden er geschoten.
Er waren veel leuke en orginele workshops voor jong en oud. En het nieuwe boek "Shoot!" van de blogschrijfster van zilverblauw werd persoonlijk gesigneerd!

Kortom echt een feestje en zeker de moeite waard om er de volgende keer heen te gaan.

Maar waarom ben ik nu zo'n fan van uitgeverij Snor en hoe heb ik ze ontdekt??
Een paar jaar geleden kwam een vriendin van mij met de leuke tip over het boek: "Slaapklets"
Mijn eerste exemplaar kocht ik bij de Bijenkorf.
Slaapklets is een boekje wat ingevuld moet worden. Samen met je kindje beantwoord je de vragen en zo neem je de dag met elkaar door. Zo kom je veel meer te weten over hoe de dag van je kind is verlopen. Op deze manier kwam ik er achter dat Jip het een paar jaar geleden helemaal niet zo leuk had in de klas. Ik hoorde haar thuis nooit over maar door slaapklets vertelde ze er wel over en kon ik stappen ondernemen. Ik zou echt iedere Al maanden staat het met grote letters in mijn agenda en afgelopen weekend was het dan eindelijk zover: HET SNORFESTIVAL! Als groot fan van de boekjes van uitgervrij Snor moest ik hier natuurlijk bij zijn. Dus zodra de kaarten online besteld konden worden heb ik dat dan ook direct gedaan.

Samen met mijn man Wesley en kindjes Jip & Kas gingen we zondag op pad. Op naar Camping De Lievelinge waar het snorfestival plaatsvond.

De sfeeer was super. De zon scheen en overal gekleurde bloemen, vrolijke kleuren en gezellige life muziek.
Onze nageltjes werden gelakt, popcorn werd gepopt en leuke kiekjes werden er geschoten.
Er waren veel leuke en orginele workshops voor jong en oud.

Kortom zeker de moeite waard om er de volgende keer heen te gaan.

Maar waarom ben ik nu zon fan van uitgeverij Snor en hoe heb ik ze ontdekt??

Een paar jaar geleden kwam een vriendin van mij met de leuke tip voor het boek: Slaapklets.
Mijn eerste exemplaar kocht ik bij de Bijenkorf.
Slaapklets is een boekje wat ingevuld moet worden. Samen met je kindje beantwoord je de vragen en zo neem je de dag met elkaar door. Zo kom je veel meer te weten over hoe de dag van je kind is verlopen. Zo ben ik er op deze manier achter gekomen dat Jip het een paar jaar geleden helemaal niet zo leuk had in de klas. we hoorde haar thuis er nooit over praten maar door slaapklets zijn we daar dus achter gekomen en kon ik stappen ondernemen. Ik zou echt iedere ouder dit boekje aanraden. Niet alleen maar om achter dingen te komen zoals mijn voorbeeld. Maar het is ook gewoon heerlijk en erg leuk om samen de dag goed af te sluiten. Elke bladzijde heeft aan het einde ook een ontspannings oefening die je samen doet. Een super begin van een rustige nacht en perfect dus voor voor het slapen gaan.

Naast Slaapklets is er ook Tienerklets en sinds kort ook een versie voor kleuter.
De boekjes kun je bestellen op: www.gezinnig.nl.
Neem even de tijd voor de site, want naast de vele leuke boeken verkopen ze nog veel meer leuks!
Prik Plantjes.
(08-09-2015)
Hele grote maar ook piepklein. Echte en neppe. Met een gekleurde bloem of juist zonder.
Dan heb ik het natuurlijk over de cactussen!!
Ook ik ben besmet met deze rage. Maar ze zijn ook zo leuk!!

Voor mij geven ze nog een extra leuke touch. Mijn moeder is namelijk geboren op Aruba en heeft daar bijna 20 jaar gewoont.
De cactus was vroeger bij ons thuis daardoor ook niet weg te denken. In de vensterbank stonden er altijd wel een paar.
Mijn moeder vertelde erover, hoe ze eens in een cactus was gaan staan, over hoe groot ze kunnen worden.
Mijn moeder heeft ze nog steeds. Eentje is zelf bijna een meter! Prachtig!!! En juist op dit moment ben ik er extra jalours op.

Mijn dochter Jip vind ze ook erg leuk! Ze tekent ze graag! Gisteren heeft ze dit tekeningetje gemaakt, te lief. Extra leuk met haar spelling: "kaktuts".
Ik heb Jip haar tekeningetje aan de muur geplakt met maskingtape ( ik kan niet meer zonder de masking tapejes). Het staat leuk bij mijn cactus verzameling.

Wist je dat:
Cactussen kunnen eigenlijk helemaal niet zonder water leven. Ze groeien echter in de woestijn en dus moeten ze het met een erg minieme hoeveelheid stellen. Periodes van grote droogte overleven ze door reserves op te slaan. Hiervoor gebruiken ze hun lange, vertakte wortels waarmee ze water uit de grond opzuigen. Ook waterdruppels van ochtenddauw of mist komen goed van pas. De waterdruppels komen op de stekels terecht en glijden zo langs de stam naar beneden. Het is trouwens geen toeval dat cactussen stekels hebben in plaats van bladeren. Het oppervlak van de stekels is immers veel kleiner dan dat van een gewoon blad waardoor er bijna geen verdamping mogelijk is.

Je kunt je cactus(sen) dus ook gewoon met water besproeien!

Tot de volgende blog!

X Jessica

Hierbij nog wat shoptips